Zonnepanelen

Zonnepanelen met hoog rendement

De zon geeft gratis energie. Met zonnepanelen op het dak van uw huis of schuur, wekt u zelf stroom op. Men noemt zonnepanelen ook wel pv-panelen, naar het Engelse begrip Photo Voltaic energy. Het systeem maakt gebruik van de omzetting van licht naar spanning. De ontwikkelingen op het gebied van zonnepanelen gaan snel. Wij houden deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en installeren alleen hoogwaardige zonnepanelensystemen en omvormers die een hoog rendement geven.

Hoe werken zonnepanelen?

Een pv-systeem bestaat uit zonnepanelen, een omvormer en elektriciteitskabels. Het principe is simpel. Het zonnepaneel bevat zonnecellen die uit twee lagen silicium bestaan en die zonlicht omzetten naar elektriciteit. De energie wordt door de omvormer omgezet en naar de meterkast gestuurd. Afhankelijk van de behoefte op dat moment, wordt de elektriciteit direct gebruikt in huis, opgeslagen in een batterij of teruggegeven aan het elektriciteitsnetwerk. Het systeem werkt zonder bewegende delen.

Opbrengsten

Net als bij verlichting wordt het vermogen van zonnepanelen uitgedrukt in Watt. Het vermogen van een pv-paneel wordt uitgedrukt in Watt-piek (Wp). Dit is de theoretische opbrengst van het zonnepaneel onder ideale omstandigheden. Deze ideale waarde wordt in Nederland zelden gehaald. Om de werkelijke opbrengst van een paneel te berekenen wordt daarom uitgegaan van een opbrengst van rond de 80% van het piekvermogen. De opbrengst van een pv-systeem wordt uitgedrukt in kWh. Eén Watt piek levert in Nederland dus ongeveer 0,8 kWh op. Een pv-systeem van 600 Wp levert dan circa 480kWh per jaar aan stroom op.

Rendement

De terugverdientijd van een gemiddeld pv-systeem met een normale opbrengst ligt tussen de 7 a 10 jaar. Als de stroomprijs stijgt, dan wordt de terugverdientijd natuurlijk korter. De terugverdientijd is mede afhankelijk van de werkelijke opbrengst van uw systeem. De opbrengst is weer afhankelijk van de ligging en hellingshoek van uw dak, en de ligging in het land. De optimale situatie is een huis gelegen in het westelijk deel van Nederland met een dak richting het zuiden en een hellingshoek van 30 graden. De levensduur van een pv-systeem bedraagt minimaal 25 jaar. Na 7 a 10 jaar heeft u dus gratis stroom. U kunt honderden euro's per jaar besparen op uw energierekening met zonnepanelen van Meppelink.

PV-Installatie offerte op maat?

Wilt u een voor een pv-installatie een offerte op maat ontvangen, neem dan contact op.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.

Vanwege de hoeveelheid offerte aanvragen en opdrachten dient u rekening te houden met lange wachttijden.

Daarnaast kunnen wij tijdelijk geen nieuwe klanten aannemen m.b.t. onderhoud gasapparatuur.

Met excuses voor het ongemak.