Zonneboiler

Zonneboiler voor warm tapwater

De zon levert gratis energie en een zonneboiler maakt hier gebruik van. Zodra de energie van de zon wordt gebruikt om het water uit te kraan te verwarmen, dan besparen we energie. Dit betekent dat we minder gebruik maken van fossiele brandstoffen zoals aardgas. Tegelijk vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen. Een zonneboiler levert warm water voor keuken, badkamer en zelfs voor uw wasmachine. U kunt met een zonneboiler ongeveer 50% besparen op de kosten in vergelijking met het verwarmen van water met aardgas.

Hoe werkt de zonneboiler?

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector en een voorraadvat. De zonnecollector vangt zonlicht/warmte op. De collector ziet er uit als een zonnepaneel, maar de werking verschilt. De vloeistof die door de collector stroomt, wordt door het zonlicht verwarmd. Deze door de zon verhitte vloeistof verwarmd vervolgens leidingwater in een voorraadvat. Dit vat wordt meestal op zolder geplaatst, dicht bij de zonnecollector. Het warme water uit het voorraadvat stroomt via een naverwarmer naar de kraan. Is het water te koud, dan brengt de naverwarmer, bijvoorbeeld cv-ketel of warmtepomp het op de desgewenste temperatuur. Via sensoren wordt de temperatuur van het water in het voorraadvat en op de collector gemeten. Als de collector warmer is dan het water in het voorraadvat, dan start de pomp en circuleert het water. Het voorraadvat/boiler houdt het water op temperatuur. Deze vaten zijn afgestemd op het type en de grootte van de collector. De watervoorraad kan variëren van 60 liter tot wel 250 liter. Voor het aanschaffen van een zonneboiler moet u dan ook rekening houden met de benodigde ruimte voor de boiler.

Wat kost een zonneboiler?

Een zonneboiler heeft u vanaf €2000,-. De prijs is afhankelijk van het type zonneboiler, de grootte van het voorraadvat en het aantal zonnecollectoren. Deze prijs is exclusief installatiekosten. De kosten van het installeren van een zonneboiler zijn afhankelijk van de soort en type zonneboiler en de situatie ter plaatse. Gemiddeld bedragen de installatiekosten ongeveer €1000,-. Naarmate u meer zonnecollectoren en een groter voorraadvat plaatst, neemt uw opbrengst en dus ook uw energiebesparing toe. Met een zonneboiler bespaart u gemiddeld 50% op uw warmwaterverbruik. Hoeveel een zonneboiler precies oplevert is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het oppervlakte van de collectoren, de ligging, de hellingshoek van uw dak en de ligging in het land.

Meer u meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen of een offerte op maat?

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.

Vanwege de hoeveelheid offerte aanvragen en opdrachten dient u rekening te houden met lange wachttijden.

Daarnaast kunnen wij tijdelijk geen nieuwe klanten aannemen m.b.t. onderhoud gasapparatuur.

Met excuses voor het ongemak.